Till innehåll på sidan
In English

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-01-04

 

Avslutande ord om EU-ordförandeskapet

Att vara ordförande i rådets arbetsgrupp för statistik under de senaste sex månaderna har gett SCB en möjlighet att delta i det arbete som pågår i gruppen och lära sig om processerna bakom kulisserna i det europeiska statistiksystemet.

Överlämnande av EU:s ordförandeskap från Sverige till Spanien

Den 16 juni på Rånäs slott utanför Stockholm överlämnade Joakim Stymne, SCB:s generaldirektör och ordförande för rådsarbetsgruppen, statistikklubban till Elena Manzanera, president för den spanska statistikbyrån INE i Spanien och nästkommande ordförande.

Resultatet av det sjätte mötet i rådets arbetsgrupp för statistik

Vid det sjätte och sista mötet i rådets statistikgrupp för statistik den 7 juni 2023, fortsatte diskussionerna om förslaget till förordning om befolkning och bostäder (ESOP), under ledning av SCB:s generaldirektör Joakim Stymne.

Resultat av det femte mötet i rådets arbetsgrupp för statistik

Det femte mötet i rådets arbetsgrupp för statistik ägde rum den 11 maj 2023. SCB:s generaldirektör Joakim Stymne ledde fortsatta diskussioner kring förslaget till förordning om befolkning och bostäder (ESOP).

Lyckat High Level Meeting i Stockholm

Statistiskt ledarskap stod i fokus när det svenska ordförandeskapet tillsammans med Eurostat, var värd för högnivåmötet den 12 och 13 april i Stockholm.

Resultat av det fjärde mötet i rådets arbetsgrupp för statistik

Det fjärde mötet i rådets arbetsgrupp för statistik den 3 april 2023 ägnades åt fortsatta diskussioner kring förslaget till rättsakt för befolkning och bostäder (ESOP).

Resultat av det tredje mötet i rådets arbetsgrupp för statistik

På det tredje mötet i rådsarbetsgruppen för statistik den 15 mars 2023 ledde SCB:s generaldirektör Joakim Stymne fortsatta diskussioner kring förslaget till rättsakt för befolkning och bostäder (ESOP).

Resultat av det andra mötet i rådets arbetsgrupp för statistik

Joakim Stymne, generaldirektör för SCB, ledde det andra mötet i rådsarbetsgruppen för statistik (CWPS) under det svenska ordförandeskapet. Mötet arrangerades i Bryssel den 15 februari.

Resultat av det första mötet i rådets arbetsgrupp för statistik

Joakim Stymne, generaldirektören för SCB, ledde det första rådsarbetsgruppsmötet i statistik under det svenska ordförandeskapet. Mötet arrangerades som ett digitalt möte den 18 januari 2023.

Sverige – ett land i EU (pdf)

Visste du att Sverige är det land i EU som har den högsta andelen förnybar energi? Här hittar du mer statistik som jämför Sverige och EU.

Överlämning till Sverige

Fredagen den 16 december överlämnade Tjeckien officiellt ordförandeskapet för Rådsarbetsgruppen för statistik till Sverige.