Till innehåll på sidan

SCB publicerar preliminär försäljningsstatistik för april

| Pressmeddelande

Onsdagen den 20 maj klockan 10.00 publicerar SCB preliminär försäljningsstatistik för april 2020 baserad på momsregistret. Statistiken ger en tidig bild av hur det går för Sveriges ekonomi under coronapandemin.

Den preliminära statistiken publiceras med anledning av det stora intresset för coronakrisens effekter på svensk ekonomi. Statistiken publiceras i form av ett pressmeddelande på scb.se. Publiceringen sker utanför ordinarie produktion och kategoriseras som så kallad experimentell statistik.

En liknande publicering av den preliminära statistiken för mars visade att enskilda branscher backade kraftigt, men att den totala försäljningen i näringslivet ökade något jämfört med samma månad 2019.

Till nyheter och pressmeddelanden

Fakta: Experimentell, preliminär försäljningsstatistik

Statistiken är framtagen för att ge en aktuell bild av det ekonomiska läget i näringslivet. Den bygger på momsuppgifter som kompletterats med data från produktionsvärdeindex (PVI). Statistiken bedöms hålla hög kvalitet för hela näringslivet och delaggregaten varuindustri och tjänster. För enskilda branscher är osäkerheten större.

Statistiken är varken fastprisberäknad eller kalenderkorrigerad.

Länkar

Stora ekonomiska branschskillnader i coronakrisens spår

Läs fler artiklar på scb.se om hur coronavirusets spridning påverkar samhället

Kontakt

Johannes Cleris, pressansvarig

Telefon
072-084 40 83
E-post
johannes.cleris@scb.se

Daniel Lennartsson

Telefon
010-479 64 29
E-post
daniel.lennartsson@scb.se