Till innehåll på sidan

Statistikforum 2020 – Statistikens roll i en postpandemisk värld

En har utnämnts till rockstjärnefilosof, en annan har hår som ett skogstroll och en tredje kallar sig algoritmmakare. Statistikforum, den årliga mötesplatsen för statistikintresserade i det offentligas tjänst, bjuder i år in till digitalt deltagande men utan att tumma på vare sig innehåll eller ambitioner. Säkra din plats idag. Antalet deltagarplatser är begränsat.

Filosofen Jonna Bornemark kommer dela med sig av sina tankar om att vi bör mäta klokare, och bli bättre på att uppskatta också det omätbara. Nationalekonomen Tommy Andersson menar att vi inte bara behöver mer data, utan också genomtänkta strategier och funktionella algoritmer för att den ska komma till nytta. Jo Røislien, mattemannen med det stora håret, kommer berätta hur man gör kalla fakta till cool statistik.

Medverkar gör också Ahmed Abdirahman från The Global Village för att dela sin syn på statistikens betydelse för en förbättrad integration. Stefan Svanström från SCB och Anton Westholm, erfaren beställare av statistik, idag vid Lunds Universitet, kommer att dela med sig av vad man bör tänka på när man beställer skräddarsydd statistik.

Läs hela programmet här

När: torsdag 12 november 2020 

Tid: klockan 13.00-15.30

Hur: livesändning genom Youtube

Anmäl dig här

Webbkonferensens pris är 750 kr (exklusive moms). 

Vill ni delta flera i grupp?

Om ni har möjlighet att delta tillsammans under rådande omständigheter kan ni köpa en gruppbiljett till priset 2500 kr (exklusive moms). Biljetten gäller för mellan fyra och tio deltagare och ni får en gemensam länk till sändningen.

Sista anmälningsdag är 6 november.