Till innehåll på sidan

Leveransportal för uppdragsleveranser från SCB

Nu har du som är kund till SCB möjlighet att hämta den statistik du beställt från oss via vår leveransportal. Portalen kan ersätta leveranser via cd-skivor, USB-minnen och e-post.

Du kommer överens med din kontaktperson på SCB hur du vill ha din leverans. SCB har tagit fram en leveransportal som ett led i att nå vårt mål att våra kunder och användare ska kunna få tillgång till statistiken via flera kanaler och för att anpassa oss till våra kunder och användares behov.

Hur systemet är uppbyggt och fungerar

  • Du som kund behöver inte vara bunden till din personliga dator för att öppna de filer med som levereras, då leveransverktyget är helt webbaserat.
  • Ingen installation av programvara behövs. Det går att använda verktyget via dator, läsplatta och telefon.
  • I samband med en leverans skickas ett mejl till dig som kund med information om att det finns en leverans att hämta i portalen.
  • Första gången du som kund får en leverans av uppdraget som vi genomfört åt dig, kommer du att få ett mejl med en aktiveringslänk där du skapar ditt eget lösenord till portalen.
  • Efter aktivering kommer du att kunna logga in och se samtliga leveranser som finns kopplade till din e-postadress, oavsett vilken enhet på SCB du har haft kontakt med.