Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 580 resultat.

 1. Analysera riksdagsvalet med SCB:s nya verktyg

  SCB publicerar ett nytt analysverktyg om riksdagsvalet 2022. Här finns fakta om partiernas resultat i alla distrikt – med uppgifter om de röstberättigades ålder, utbildning, inkomst, ursprung och valdeltagande.

 2. Bostadshyrorna har höjts 1,7 procent i år

  Hyran för en bostadslägenhet har i genomsnitt ökat med 1,7 procent sedan förra året, visar ny statistik från SCB. En lägenhet på tre rum kostar i snitt 7 753 kronor i månaden – men hyrorna varierar runt om i landet.

 3. Svenska utsläpp minskade med ett ton per person under pandemin

  Utsläppen av växthusgaser från svensk konsumtion minskade med drygt ett ton per person under pandemiåret 2020, visar ny statistik från SCB. Minskningen från hushållens konsumtion berodde till störst del på färre transporter.

 4. Dryckesförsäljningen ökade mest under 2021

  Alkoholfria drycker gick upp mest när försäljningen av livsmedel och drycker steg med 2,9 procent förra året, visar ny statistik från SCB.

 5. Sämre ekonomi för personer med funktionsnedsättning

  Personer med funktionsnedsättning har sämre ekonomi jämfört med övriga befolkningen. Bland dem är det vanligare att inte kunna betala oväntade utgifter och att avstå semesterresor och fritidsaktiviteter för att man inte har råd.

 6. Detaljhandeln fortsätter nedåt

  Sällanköpsvaruhandeln minskade i augusti för sjunde månaden i följd, enligt preliminär statistik från SCB. Hela detaljhandeln pekar nedåt sedan i maj.

 7. Företagens elpris når ny rekordnivå

  Det är inte bara hushållen som påverkas av höga elpriser. För många svenska företag är el en stor kostnad i produktionen. Ny statistik visar att det pris som företagen betalar för elen steg kraftigt i augusti.

 8. Matpriser stiger lika kraftigt som på 1980-talet

  Matpriserna stiger i rask takt och än syns inget slut på uppgången. Det var flera årtionden sedan livsmedelspriserna ökade lika kraftigt som nu, visar en genomgång av SCB:s prisstatistik.

 9. Stora chanser till arbete efter yrkesgymnasium

  Arbetsgivarna söker med ljus och lykta efter personer som har gått gymnasieskolans yrkesprogram, visar SCB:s Arbetskraftsbarometer 2021. Sedan den nya gymnasieläroplanen infördes 2011 har intresset för yrkesprogrammen minskat, samtidigt som allt fler med ...

 10. Livsmedelspriserna fortsätter att stiga

  Inflationstakten ökar igen, visar SCB:s Konsumentprisindex med fast ränta (KPIF). Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker steg i augusti för nionde månaden i följd.

Visa