Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter
Innehållstyp

Dina val:

Listan innehåller 808 resultat.

  1. Kräftgång för restauranger efter prisökningar

    Julborden är avklarade och för restaurangerna börjar ett nytt år med lugnare veckor. Efter tuffa pandemiår har restaurangernas försäljning legat ganska stilla om man justerar för prisökningar, visar ny statistik från SCB.

  2. Några lästips från SCB

    Ledigt med lite tid över för läsning? Då vill vi tipsa om sju texter vi skrivit det senaste året, som med statistikens hjälp berättar något om Sverige och oss som lever här.

  3. Julgator 2024

    Tillhör du dem som bor på Julaftonsgatan, Ottesångsvägen eller kanske Mistelvägen? I Sverige har vi åtminstone 67 olika julklingande gatunamn. Här hittar du var i landet de finns och hur många som bor på våra julgator.

  4. Skatten höjs i 35 kommuner 2025

    Nästa år höjs skatten i 35 svenska kommuner, antingen genom höjningar i kommunen eller regionen. I 13 kommuner sänks skatten. Degerfors får den högsta totala skattesatsen i landet. Lägst skatt betalar invånarna i Österåker.

  5. Ny statistik om vuxnas färdigheter - Sverige bland de fem främsta

    Sveriges vuxna befolkning har färdigheter som står sig väl jämfört med andra OECD-länder. Men skillnaderna inom befolkningen är stora, visar ny statistik om vuxnas färdigheter.

  6. Fortsatt färre som gifter sig än före pandemin

    Det är fortfarande färre som gifter sig i Sverige jämfört med åren före pandemin. Till och med oktober i år är det 16 procent färre som gift sig, jämfört med genomsnittet under åren före pandemin, och trenden är sjunkande, visar statistik från SCB.

  7. Hembakat blir dyrare på julbordet

    Baket före jul är för många ett tillfälle att samla generationer kring mjöl, socker och smör. En del satsar extra på egen tillverkning av godis och choklad. Men hur ser prisutvecklingen ut för dessa ingredienser? Det har SCB tittat närmare på.

  8. Fler bor i stora tätorter men regionala skillnader

    De största tätorterna i Sverige växer. En tredjedel av Sveriges befolkning bor nu på 0,3 procent av landarealen. Men utvecklingen ser inte ut så i hela landet. I hälften av länen ökar befolkningen utanför tätorter, visar ny statistik från SCB.

  9. Utrikes födda mer nöjda med socialtjänst och polis

    När man jämför inrikes och utrikes föddas åsikter om samhället finns det skillnader bland annat i synen på socialtjänsten och polisen. Men båda grupperna tycker att skolan fungerar lika bra.

  10. Materiell och social fattigdom ökar i Sverige

    Omkring en halv miljon personer i Sverige lever i materiell och social fattigdom. För en del av dem handlar det om att inte ha råd att delta i sociala aktiviteter, att betala oförutsedda utgifter eller att åka på en veckas semester per år.

Visa