Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 407 resultat.

 1. Över hälften av alla barn födda utomlands lever med låg ekonomisk standard

  Knappt 12 procent av befolkningen som är född i Sverige lever under gränsen för låg ekonomisk standard, visar statistik från SCB. Bland utrikesfödda är andelen 31 procent – och för barn är skillnaderna ännu större.

 2. Över hälften av alla utrikes födda barn har låg ekonomisk standard

  Inte sedan mätningarna började på 70-talet har fler personer i Sverige levt med låg ekonomisk standard än nu. I ungefär var fjärde kommun levde över 70 procent av de utrikes födda barnen med låg ekonomisk standard.

 3. När vi vaccinerade bort polion

  En av de mest framgångsrika vaccinationskampanjerna som gjorts i Sverige är den mot polio, eller barnförlamning som sjukdomen ofta kallades förr. Det vaccin som introducerades 1957 skulle visa sig mycket verksamt, och bara några år senare var sjukdomen he...

 4. Vinnare och förlorare när sällanköpshandeln förändrades under pandemin

  Omsättningen inom sällanköpshandeln ökade under 2020. Men skillnaderna inom både branschen och landet är stora, visar en ny kartläggning från SCB. Skohandeln backade med drygt 26 procent jämfört med 2019 samtidigt som handeln via internet och postorder ök...

 5. Huspriser stiger i stora delar av landet

  Många vill köpa hus just nu och det syns tydligt i fastighetspriserna. Under det första kvartalet i år steg priserna för permanenta småhus i landet med 13 procent jämfört med samma kvartal i fjol, visar den senaste statistiken.

 6. Så väntas Sveriges befolkning växa till 2070

  Sveriges folkmängd beräknas växa med drygt två miljoner människor de närmaste 50 åren, visar SCB:s senaste befolkningsframskrivning. Mest ökar den i de äldre åldrarna.

 7. Nio av tio nöjda med sitt jobb

  Nio av tio personer är nöjda med sitt arbete, visar ny statistik i SCB:s undersökningar av befolkningens levnadsförhållanden. Men i statistiken finns tydliga skillnader i hur vi har det på jobbet beroende på kön, utbildning och bakgrund.

 8. Bromma flygplats och flygets barndom i statistiken

  När vi diskuterar hur pandemi och ändrade resvanor påverkar det framtida behovet av flygplatser, och kanske framför allt Bromma flygplats, kan det vara intressant att återvända till statistiken om flygets barndom i Sverige.

 9. Importen av coronarelaterade varor ökade 2020

  Handsprit, utrustning för syreterapi och testkit. Under pandemiåret 2020 ökade importen av en mängd varor som används i kampen mot coronaviruset. Nu finns också statistik om hur stor importen av covid19-vaccin till Sverige är.

 10. Stora skillnader inom branschen när restaurangernas försäljning föll

  Restaurangbranschen upplevde ett riktigt tufft 2020. Men skillnaderna är stora inom såväl landet som branschen, visar vår nya kartläggning. Det gick sämre för restauranger i större tätorter än i mellanstora – och allra bäst gick det i kommuner där en stor...

Visa