Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 286 resultat.

 1. Över 100 000 bor i hushåll med fler än åtta personer

  Max åtta personer får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Ett liknande förbud för privata sammankomster vore svårt. I Sverige finns det över 10 000 hushåll där det bor fler än åtta personer.

 2. Bättre hälsa förlänger mäns liv

  Under lång tid gjorde mäns högre användning av alkohol och tobak att deras medellivslängd ökade långsammare än kvinnors. Men sedan millennieskiftet har en bättre hälsa gjort att männens livslängd ökat betydligt snabbare än kvinnornas.

 3. Stora företag och regioner satsar på AI-utveckling

  Användningen av artificiell intelligens blir allt vanligare i både företag och offentlig sektor. Det kan handla om att utveckla självlärande robotar på lagret, införa ansiktsigenkänning och börja med automatisk översättning. Ungefär 5,4 procent av svenska...

 4. Bolånen ökar snabbare i år

  Hushållen har prioriterat boendet ännu mer än vanligt under coronapandemin. Det har inneburit att bolånen växt snabbare i år än under fjolåret. Även lättnader av amorteringskravet har bidragit till detta.

 5. Allsvenska klubbar förlorar hundratals miljoner på tomma läktare

  Spel inför tomma läktare under coronapandemin innebär stora ekonomiska förluster i fotbollsallsvenskan. Flera klubbar har i år tappat över en fjärdedel av sina intäkter, visar ny statistik.

 6. Boendekostnader en börda för 8 procent av befolkningen

  Det är stora skillnader i hur man upplever sina boendekostnader inom EU. I Sverige tycker nästan 8 procent av befolkningen att boendekostnaderna är en börda för privatekonomin. Det är lågt i ett europeiskt perspektiv.

 7. Singel och ensamboende inte samma sak

  Den 11 november är det singlarnas dag i kalendern. Dagen har framförallt blivit ett kommersiellt fenomen, som så många andra dagar – men går det att svara på hur många singlar det egentligen finns i Sverige?

 8. Över en miljon pappor kan få dubbelgrattis på Fars dag

  Många pappor i Sverige kommer att få dubbla grattis på Fars dag den 8 november. Det vanligaste är nämligen att ha två barn. Drygt tusen svenska pappor har fått tio barn – eller fler.

 9. Fler hundraåringar än någonsin

  Sverige har aldrig tidigare haft så många hundraåringar som nu. Står sig siffran året ut kommer kungahuset få skicka ut 1 563 gratulationer till alla som fyllt 100 år i år.

 10. Spökplatser vanligare än vi tror

  Drygt 380 000 personer i Sverige bor inom en halvmil från platser som via namnet kan förknippas med spöken, gastar eller mylingar. Många av platserna ligger i dag ensligt och vittnar om bondesamhällets folktro.

Visa