Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 461 resultat.

 1. Så skiljer sig arbetslivserfarenheten mellan riksdagspartiernas ledamöter

  I Sveriges riksdag sitter 349 folkvalda ledamöter som bland annat skapar ramverk och regler som påverkar Sveriges befolkning och samhällsstruktur . SCB har tittat på vilken typ av arbetslivserfarenhet våra folkvalda har med sig in i riksdagsarbetet.

 2. Fler initiativ från folket blir lokala omröstningar

  Rovdjur, systembolag, vind- eller vattenkraft är några exempel på vad vi röstat om i våra lokala folkomröstningar genom åren. Men oftast har de handlat om infrastruktur, geografi eller skolfrågor.

 3. Försäljningen av alkohol ökade stort under 2020

  Den totala försäljningen av livsmedel och drycker ökade med 20 miljarder kronor under pandemiåret 2020, visar ny statistik från SCB. Ökningen jämfört med föregående år är den högsta på 2000-talet – och allra mest ökade försäljningen av alkohol.

 4. Antalet anställda har ökat i en tredjedel av kommunerna

  Coronapandemins effekter på arbetsmarknaden spretar rejält runt om i Sverige, visar ny statistik om landets alla kommuner. I Strömstad sjönk antalet anställda med 8,4 procent första halvåret 2021 jämfört med motsvarande period i fjol. Samtidigt ökade anta...

 5. Ny statistik: Så många har jobbat hemifrån under pandemin

  Nu tas det allmänna pandemirådet om att jobba hemifrån bort. En tredjedel av personerna i arbete i åldern 15–74 år arbetade hemifrån i augusti, visar ny statistik. När det var som vanligast rörde det sig om över 40 procent.

 6. Bolåneräntor på lägsta nivån sedan 2005

  Svenska hushåll har förhandlat ner räntenivåerna på sina bostadslån till historiskt låga nivåer, visar den senaste finansmarknadsstatistiken. Den genomsnittliga räntan på hushållens nya avtal för bostadslån var i augusti 1,32 procent.

 7. Sommarvändning för Sveriges hotell och restauranger

  Sveriges hotell och restauranger ökade sin omsättning med 23 procent i somras jämfört med samma period förra året, visar ny statistik. I juli var omsättningen till och med högre än i juli 2019.

 8. Stort lyft för nöjes- och temaparkerna i sommar

  Sveriges nöjes- och temaparker drabbades hårt när pandemin slog till 2020. Men i år ser det bättre ut. I juli var omsättningen 399 procent högre än i juli förra året.

 9. Vår konsumtion speglar samhällets utveckling

  Sedan 1950-talet har hushållens konsumtion mätts varje år genom att titta på hur varor och tjänster ser ut i en så kallad konsumentkorg. Vad korgen består av säger inte bara något om vår konsumtion, utan också något om samhället och de värderingar som prä...

 10. Nu öppnar anmälan till Hack for Sweden

  Nu har anmälan öppnat till höstens Hack for Sweden, en tävling som främjar datadriven innovation. SCB har varit med sedan starten 2014 och är i årets tävling både medarrangör och del i juryn.

Visa