Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 621 resultat.

 1. Utsläpp från svenska hushåll minskar

  Utsläppen av växthusgaser från svenska hushåll minskade under tredje kvartalet 2022. Minskningen förklaras främst av mindre utsläpp från personbilstransporter, visar ny statistik från SCB.

 2. Astrid petar Alice i namntoppen – Nils ny på topp tio-listan

  Efter sex år som etta är Alice inte längre Sveriges mest populära flicknamn. Nu toppar Astrid listan av tilltalsnamn på nyfödda flickor. Bland pojkar är William nygammal etta – men Nils är den stora namnraketen i toppen.

 3. Avhoppen från kommunfullmäktige minskar

  Avhoppen från landets kommunfullmäktige minskade något under den förra mandatperioden, visar ny statistik från SCB. Men skillnaderna i hur stora andelar av de folkvalda som hoppar av är mycket stora runt om i landet.

 4. Inkomstskillnaderna ökar i Sverige

  Efter några år med en förhållandevis svag utveckling ökade hushållens ekonomiska standard mer än på flera år under 2021, visar ny statistik från SCB. Samtidigt ökade inkomstskillnaderna, som nu är större än på flera decennier.

 5. Nästan ett av fyra barn med utländsk bakgrund har låg inkomststandard

  Det är nästan sex gånger vanligare att barn med utländsk än med svensk bakgrund lever med låg inkomststandard. På det hela taget gör barnen med utländsk bakgrund det även under en längre tid, visar en ny rapport från SCB.

 6. Så har kommunernas folkmängd förändrats under 70 år

  Folkmängden i våra kommuner dras alltmer isär. Sedan 1951 har några kommuner klättrat drygt 200 placeringar utifrån en befolkningsmässig rangordning, medan andra har dalat runt 100 placeringar

 7. Ovanligare att nygifta med partner utomlands förenas i Sverige

  Nästan var tionde person som gifter sig i Sverige gör det med någon som inte är folkbokförd här. Tiden från vigseln till att paret bor ihop har ökat de senaste åren. Det blir allt vanligare att de inte flyttat ihop inom tre år.

 8. När Sveriges sockenkommuner blev stora

  För lite mer än 70 år sedan ,1952, fick en stor del av Sveriges kommuner nya gränser då den första av två stora kommunreformer under 1900-talet genomfördes

 9. Stora skillnader mellan kommuner när elever läser vidare

  Efter gymnasiet väljer många att läsa vidare på högskola eller universitet. Men hur lång tid det tar innan högskolestudierna påbörjas skiljer sig stort mellan landets kommuner, visar en ny studie från SCB.

 10. Föräldrars utbildningsnivå och närhet till universitet viktiga faktorer för högskolestudier

  Om dina föräldrar är akademiker och du bor i närheten av ett universitet eller en högskola är det betydligt mer troligt att du kommer att studera vidare efter gymnasiet

Visa