Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 305 resultat.

 1. Följ utvecklingen i Sveriges kommuner i vår nya informationspanel

  Pandemin slog olika hårt mot befolkningen i Sveriges kommuner förra året. I vår nya informationspanel, eller dashboard, kan du bland annat hämta och jämföra lokal och regional information om dödsfall månad för månad 2020.

 2. Konsumtionslånen ökar under pandemin

  Konsumtionen dämpades under pandemiåret 2020. Samtidigt fortsatte konsumtionslånen att växa. Under de senaste fem åren har konsumtionslånen ökat från cirka 181 till 260 miljarder kronor.

 3. Socioekonomiska faktorer avgörande för högstadieelevers meritvärde

  Elevers förutsättningar att få höga betyg i grundskolan kan se väldigt olika ut. Det beror främst på olika socioekonomiska faktorer, till exempel föräldrarnas utbildningsnivå.

 4. Kärlek på lasarett = sant

  Längtar du efter någon att fira alla hjärtans dag med? Är du kanske hemligt förälskad i en kollega? I så fall har du störst chans att lyckas om du jobbar som läkare, i restaurangbranschen eller vid produktionsbandet på en bilfabrik. Men det finns också an...

 5. Hundra år av svensk demokrati – partiernas toppar och dalar

  I år är det hundra år sedan kvinnor för första gången kunde rösta i ett riksdagsval. Sedan dess har mycket hänt. Antalet partier i riksdagen har t.ex. ökat till åtta och det har blivit betydligt mer komplext att bilda regering i Sverige. Efter senaste val

 6. När vaccinationerna utrotade smittkopporna

  Det är inte första gången Sverige står inför en massvaccination. En särskilt lyckad sådan var när vätska från kokoppor användes för att utrota smittkopporna. SCB:s statistik berättar historien.

 7. Män med garantipension dör tidigare

  Personer med garantipension får kortare liv än de som inte har garantipension. Det gäller i synnerhet män. Inte ens hälften av de ensamboende män som hade garantipension det år de fyllde 66 år levde tills de blev 80 år.

 8. Storbritannien fortsatt viktig handelspartner efter brexit

  Storbritannien, som lämnade EU:s inre marknad vid årsskiftet, är en av Sveriges viktigaste handelspartners. Men landet har flyttat ner från sjätte till åttonde plats bland Sveriges exportmarknader för varor, enligt den senaste utrikeshandelsstatistiken.

 9. Sveriges politiker högre utbildade än sina väljare

  Miljöpartiet och Vänsterpartiet har högst andel högutbildade politiker i Sveriges riksdag, Sverigedemokraterna har lägst. Nära tre av fyra riksdagspolitiker har en samhällsvetenskaplig, pedagogisk eller humanistisk inriktning på sina eftergymnasiala studi...

 10. Testa SCB:s kommunapp

  Hur många bor i din kommun? Hur många har ett jobb? Hur mycket tjänar de? Vad används marken i kommunen till? Få snabba svar på flera frågor och jämför olika kommuner i SCB:s app ”Kommuner i siffror”.

Visa