Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 559 resultat.

 1. Vanligaste lägenheten i landet är en tvåa

  Hösten är något av en flyttsäsong. En del får nytt jobb i en annan del av landet, andra börjar på högskolan långt hemifrån. I Sverige finns det nästan 5,1 miljoner bostäder, varav hälften är lägenheter.

 2. Sommarläsning – fem tips från SCB

  Sugen på sommarläsning? Här tipsar vi om fem texter vi skrivit under året.

 3. Stor ökning av mopedbilar i Sverige

  Mopedbilar blir allt vanligare på svenska vägar. Förra året var antalet registrerade mopedbilar i Sverige drygt fyra gånger fler än 2010.

 4. Stora skillnader i utländskt ägande av svenska fritidshus

  Drygt sex procent av alla fritidshus i Sverige har utländska ägare, som oftast är norrmän, tyskar eller danskar. Men de regionala skillnaderna är väldigt stora.

 5. Inflationen fortsatte uppåt i juni

  Högre priser på mat, el och drivmedel gör att inflationen fortsätter uppåt. I juni steg inflationstakten enligt konsumentprisindex med fast ränta till 8,5 procent. Det är en uppgång från maj då inflationstakten var 7,2 procent.

 6. Nu fylls landets campingplatser på nytt

  Sveriges campingplatser fick ett starkt 2021 efter ett tufft 2020. Variationerna är stora mellan olika kommuner, men 2022 har börjat ännu starkare – och då har den riktiga högsäsongen för camping inte ens börjat.

 7. Här har de flest badplatser per invånare

  Badsugen på hemmaplan? Det borde inte vara några problem att lösa då Sverige har över 2 500 badplatser. Här listar vi kommunerna som har flest till antalet och per invånare.

 8. Carolina och Texas populäraste delstatsnamnen i Sverige

  Förenta staterna är populärast bland våra kvinnor – om man ser till namnen alltså. Det är nämligen nära 19 000 kvinnor i Sverige som heter som en amerikansk delstat i förnamn, jämfört med drygt 1 000 män. Flest heter Carolina, som delstaterna som börjar m...

 9. De osäkra väljarna blir allt fler

  I takt med att riksdagsvalet närmar sig blir de osäkra väljarna allt fler, visar SCB:s nya rapport om den pågående mandatperioden. Mest säkra var väljarna i den första partisympatiundersökningen efter valet 2018 – och mest osäkra i den sista före höstens ...

 10. Efternamn som slutar på "son" klart vanligast

  Sveriges vanligaste efternamn är Andersson, vilket cirka 222 000 personer heter. Att efternamn som slutar på -son är vanliga i hela landet kanske inte kommer som någon överraskning. Däremot finns regionala och kommunala skillnader gällande vilka efternamn...

Visa