Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 477 resultat.

 1. Sveriges befolkning – från stora familjer till singlar

  När det 1749 stod klart att Sverige bara hade drygt två miljoner invånare blev det en så stor besvikelse för de styrande i landet att uppgifterna hemligstämplades. I dag har vi omkring tio miljoner invånare i vårt land och helt andra metoder att hålla räk...

 2. Första kvinnan som statsminister efter 100 år med allmän rösträtt

  I dag blev Magdalena Andersson historisk när hon som första kvinna valdes till statsminister i Sverige. SCB tar dig med på en snabb exposé över de 100 år som gått sedan Sveriges kvinnor för första gången fick rösta i ett riksdagsval.

 3. Flyktingar mindre sysselsatta än andra – men skillnaderna minskar över tid

  Sysselsättningsgraden bland flyktingar och deras anhöriga är lägre än bland inrikesfödda och övriga utrikesfödda. Men skillnaderna minskar påtagligt ju längre tid personerna befunnit sig i Sverige, visar en ny rapport från SCB.

 4. Drygt en av tio uttrycker åsikter om politik och samhällsfrågor på nätet

  Debatten om samtalsklimatet på nätet är ständigt pågående. Ny statistik från SCB ger en fingervisning om hur många som är direkt berörda i Sverige: Den visar att lite mer än var tionde person uttrycker personliga åsikter om politik och samhällsfrågor på i...

 5. Vi spenderar alltmer på frukt – men köper ännu mer sötsaker

  Vi lägger alltmer pengar på frukt i förhållande till sötsaker – men handlar vi faktiskt nyttigare? Justerat för prisökningar har försäljningen av sötsaker ökat tre gånger så mycket som fruktförsäljningen sedan år 2000.

 6. Nära en miljon pappor både firar och firas på fars dag

  Hur många av Sveriges pappor som får en slips i fars dag-present den 14 november har vi ingen statistik på. Däremot vet vi till exempel att det finns nära 2,5 miljoner fäder i vårt land, och att drygt 800 000 av dem fortfarande också kan fira sin egen far...

 7. Elever når samma inkomst tio år efter gymnasiet oavsett bakgrund

  En lägre andel elever med utländsk bakgrund arbetar tio år efter gymnasiet jämfört med elever med svensk bakgrund. Men de som klarar gymnasiet och arbetar har samma medianinkomst oavsett bakgrund. Det visar årets integrationsrapport från SCB.

 8. Varje år flyttar fler från Göteborg till Stockholm än tvärtom

  Stockholm växer på Göteborgs bekostnad. Varje år sker fler flyttar från Sveriges andra stad till huvudstaden än tvärtom. Oavsett riktning är det vanligast att kvinnor flyttar.

 9. Var tredje person läser aldrig böcker på fritiden

  En del läser varje vecka, andra läser aldrig. Vår statistik visar att såväl bokförsäljningen som vuxnas läsande stadigt går nedåt i Sverige.

 10. Myndigheter föreslår ändringar i statistikområden

  Landets statistikansvariga myndigheter vill ändra i den förordning som styr indelningen av ämnes- och statistikområden för officiell statistik. Bland förslagen finns införandet av ett helt nytt ämnesområde: Forskning och det digitala samhället.

Visa