Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 536 resultat.

 1. Sverige fick över 100 nya naturreservat 2021

  Sverige fick fler än 100 nya naturreservat förra året, visar ny statistik från SCB och Naturvårdsverket. Det största av dessa är Slite skärgård vid Gotlands kust.

 2. Flygresor billigare än 2010 – tåg och bilhyra dyrare

  Sommarsemestrarna närmar sig och priserna på resor och hotell stiger, visar SCB:s Konsumentprisindex (KPI). Över längre tid syns stora skillnader mellan olika resformer. Jämfört med 2010 har medelpriset på hyrbilar stigit med 39 procent samtidigt som utri...

 3. Studera valdeltagandet i olika grupper inom din kommun

  Skånska Lomma hade landets högsta valdeltagandet i kommunfullmäktigevalet 2018. Haparanda i Norrbotten det lägsta. Med SCB:s nya analysverktyg går det även att se stora skillnader inom Sveriges kommuner – med information om valdeltagandet i olika grupper.

 4. Här hittar du statistiken om just din stadsdel

  Var inom Sveriges alla kommuner finns det flest personbilar? Störst andel kvinnor respektive män? Var har invånarna lägst inkomster? Svaren på allt det och mycket mer ligger öppet i SCB:s statistik om regionala statistikområden.

 5. De flesta lärare jobbar kvar fem år efter examen

  Åtta av tio lärare som examinerades 2014/2015 arbetade fortfarande kvar som lärare fem år senare. Majoriteten av dem som valde att lämna yrket arbetade ändå kvar inom utbildningssektorn. 

 6. Svenska utsläpp ökade förra året

  Utsläppen av växthusgaser från den svenska ekonomin ökade under 2021 i jämförelse med 2020, visar preliminär statistik från SCB.

 7. Prisstegringen på kaffe stannar av

  Efter att ha gått upp rejält under årets tre första månader stod priset på kaffe i Sverige nästan stilla i april. Men det har aldrig varit högre, visar SCB:s Konsumentprisindex.

 8. Tjänsteresorna störtdök under pandemin

  Pandemin har bland mycket annat påverkat hur vi reser i tjänsten. Det syns i utbetalningarna av traktamenten, som störtdök under 2020 och sedan fortsatte nedåt i fjol.

 9. EU granskar svensk officiell statistik

  Inför en kalender där ändrade publiceringsdatum syns och rapportera om eventuella informationssäkerhetincidenter. Det är några rekommendationer som experter från EU ger Sverige efter en granskning av den officiella statistiken i vintras.

 10. Analysera partiernas valresultat med SCB:s nya verktyg

  I två valdistrikt fick Moderaterna och Vänsterpartiet var sin femtedel av rösterna i riksdagsvalet 2018. Båda i Göteborg. I SCB:s nya analysverktyg finns fakta om partiernas resultat i alla distrikt – med uppgifter om de röstberättigades ålder, utbildning...

Visa