Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 602 resultat.

 1. Lägsta antalet nyfödda på hela 2000-talet i 30 kommuner

  Det har fötts färre barn än på många år i Sverige under 2022, visar statistik från SCB. I 30 kommuner – stora som små – har antalet nyfödda aldrig varit lägre under 2000-talet.

 2. Två partier ökar och tre tappar i första PSU efter valet

  Väljarstödet ökar för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i SCB:s första partisympatiundersökning (PSU) efter valet. Det minskar för Centerpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

 3. Mycket julmat har blivit dyrare än livsmedel överlag i år

  Flera vanliga inslag på svenska julbord har stigit mer i pris än den generella prisutvecklingen på livsmedel under 2022. En del julmat brukar dessutom öka i pris i december.

 4. Sparräntor släpar efter när bolåneräntor stiger

  På ett år har snitträntan för nya bolån stigit från 1,32 till 3,35 procent. Men räntor på hushållens spar- och lönekonton har inte riktigt hängt med i uppgången, visar ny statistik.

 5. Valdeltagandet sjönk i 288 kommuner

  Valdeltagandet i riksdagsvalet sjönk i alla kommuner utom två, visar ny statistik från SCB. Minskningen var störst i kommuner där deltagandet redan var lågt.

 6. Allt fler använder ”sakernas internet”

  Det som kallas ”sakernas internet” blir snabbt en allt större del av Sveriges vardag, visar ny statistik från SCB. Nästan sju av tio använder en internetansluten tv-apparat, och en av åtta använder en bil med trådlöst internet.

 7. Utrikesfödda flyttar mer än inrikesfödda

  Det flyttas alltmer inom Sverige, visar en ny demografisk rapport från SCB. Men sedan år 2002 har benägenheten att flytta minskat något bland inrikesfödda medan den ökat betydligt bland utrikesfödda.

 8. Farsdagsfirande och pappor på femtiotalet

  Familjen på bilden firar fars dag någon gång på femtiotalet. Kanske firades far med tårta och kaffe på morgonen? Eller så firade han med en cigarett, för hälften av männen rökte varje dag vid den tiden. Med SCB:s källor kan vi få veta mer om männen som bl...

 9. Nygifta har ofta bott ihop lång tid före bröllopet

  Många som gifter sig i Sverige har först bott ihop ett tag, men inte alla. Skillnaderna mellan vissa grupper är tydliga. Vår undersökning visar att bland de par som gift sig under de senaste fem åren hade många varit sambor i minst fem år när de slog till...

 10. Matbutikernas egna varumärken säljer tre gånger så mycket

  Egna varumärken spelar en allt viktigare roll i dagligvaruhandeln. På 17 år har deras andel av livsmedelsförsäljningen i Sverige blivit mer än tre gånger så stor, visar en ny sammanställning från SCB.

Visa