Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 423 resultat.

 1. Regeringspartiernas sympatisörer mer nöjda med svenska coronastrategin

  Majoriteten av väljarkåren tycker att den svenska strategin under coronapandemin har varit ganska bra eller mycket bra. Regeringspartiernas sympatisörer är dock mer nöjda än övriga. Minst nöjda är de som sympatiserar med Sverigedemokraterna.

 2. Befolkningen väntas minska i åtta län till 2040

  Befolkningen i Stockholms län väntas öka mest i Sverige fram till år 2040, visar en ny befolkningsframskrivning från SCB. I Västernorrlands och Norrbottens län beräknas den minska mest i landet.

 3. Dagligvaruhandeln gick starkt i större tätorter

  När många branscher har det kämpigt på grund av pandemin går dagligvaruhandeln starkt. Förra året ökade försäljningen med 3,7 procent jämfört med 2019 – men skillnaderna inom branschen och landet är väldigt stora.

 4. C och SD ökar i senaste PSU

  Centerpartiet och Sverigedemokraterna visar upp statistiskt säkerställda ökningar i SCB:s partisympatiundersökning (PSU) för maj 2021. Väljarstödet minskar för Socialdemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna medan övriga partiers förändringar är för...

 5. ”Barnen bädda, sopa, laga mat och diska” på mors dag

  ”Mor bjudas före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva”. Så skulle mors dag firas för 100 år sedan. Den 30 maj står Sveriges nära tre miljoner mödrar åter i centrum.

 6. Så många upplever personlig påverkan av pandemin

  Över hälften av invånarna i 100 svenska kommuner upplever att de påverkats ganska eller väldigt mycket av coronapandemin, visar en ny rapport från SCB. Det är vanligare bland kvinnor och äldre personer än bland män och yngre.

 7. Utbytesstudenter har minskat med 60 procent

  Nästan en tiondel av alla som studerar på svenska universitet och högskolor är studenter från utlandet. Förra året minskade antalet utbytesstudenter kraftigt på grund an pandemin.

 8. Nu ökar takten i bostadsbyggandet

  Majoriteten av landets kommuner har ett underskott av bostäder. Studenter, unga, nyanlända och äldre personer hör till de invånare som har svårast att hitta nya bostäder. Nu visar den senaste statistiken från SCB att takten i bostadsbyggandet ökar.

 9. Tiotusentals får pandemianpassa studentfirandet

  Det är tid för utspring och studentmössor – men precis som förra året påverkas firandet av coronapandemin. Exakt hur många som tar studenten i år är oklart, men nästan 108 000 elever påbörjade i höstas sitt sista år på gymnasiet.

 10. Coronabidrag gav överskott i Sveriges regioner

  Sveriges regioner har varit ekonomiskt pressade under coronapandemin. Men samtliga visade upp positiva resultat för 2020, visar en ny sammanställning från SCB. För flera regioner ökade resultatet med miljardbelopp jämfört med året före.

Visa