Till innehåll på sidan

Sök

Din sökning gav 1 411 resultat.

  1. Folkvalda som hoppar av sitt uppdrag inom ett år efter valet

    Avhopp från riksdag och kommunfullmäktige har minskat ett år in i mandatperioden jämfört med föregående mandatperiod, medan avhopp från regionfullmäktige ökar. I region- och kommunfullmäktige är det vanligast med avhopp bland unga folkvalda, visar statist

  2. Allmänna val och Europaparlamentsval, nominerade och valda samt valresultat. Korrigerad 2015-06-11

    Allmänna val och Europaparlamentsval, nominerade och valda samt valresultat

  3. Få unga och många högutbildade i riksdagen

    Är politikerna som sitter i riksdagen som folk är mest? Kanske inte riktigt. Om man jämför med de som får rösta i valet så finns det färre kvinnor, unga, äldre och utrikes födda i riksdagen. Dessutom är riksdagsledamöterna mer högutbildade.

  4. Från fem till åtta partier i riksdagen

    Efter varje riksdagsval står Sverige inför ett helt nytt politiskt läge. Sedan början av 1970-talet har partierna som suttit i regeringen och styrt landet varierat en hel del. I dag består riksdagen av åtta partier istället för fem.

  5. Öppna data ger bättre insyn i riksdagens arbete

    När Alliansen bildade regering 2010–2014 röstade de lika i näst intill samtliga omröstningar. På samma sätt har Socialdemokraterna och Miljöpartiet röstat lika under nuvarande mandatperiod.

  6. Allmänna val 2010, valresultat

    De allmänna valen 2010 kännetecknas av ett ökat valdeltagande. Lomma var den kommun som hade flest röstande i val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige. Minst benägna att rösta var invånarna i Haparanda.

  7. Fakta om statistiken över nominerade och valda

    I samband med val till Europaparlament, riksdag, landstings‑ och kommun­full­mäktige fram­ställer SCB statistik över nominerade, valda och ej valda kandidater.

  8. Allmänna val, nominerade och valda, 2018, avhopp två år in i mandatperioden

    Två år efter valet 2018 har andelen avhopp från kommunfullmäktige minskat samtidigt som de ökat något från riksdag och regionfullmäktige, jämfört med föregående mandatperiod. I region- och kommunfullmäktige är det vanligast med avhopp bland unga...

  9. Avhopp Riksdagen eng_20240119.xlsx

  10. Riksdagsmäns arbetslivserfarenhet

    I Sveriges riksdag sitter 349 folkvalda ledamöter som bland annat skapar ramverk och regler som påverkar Sveriges befolkning och samhällsstruktur . SCB har tittat på vilken typ av arbetslivserfarenhet våra folkvalda har med sig in i riksdagsarbetet.

Visa