Till innehåll på sidan

Registerutdrag enligt dataskyddsförordningen

Enligt artikel 15 i dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att begära ut ett registerutdrag från SCB. I registerutdraget får du reda på vilka personuppgifter om dig som behandlas av oss. Här finns instruktioner om hur du gör.

Vad är ett registerutdrag?

Ett registerutdrag består av en utskrift ur de register hos SCB där dina personuppgifter förekommer. När du har ansökt om att få ett registerutdrag skickar vi det på papper till din folkbokföringsadress som rekommenderat brev eller paket. Ett registerutdrag i pappersformat kan bli omfattande och väga flera kilo.

Om du vill ha det i elektronisk form får du tillgång till en pdf-fil med dina personuppgifter. Du måste då ha en e-legitimation och en digital brevlåda som är ansluten till e-tjänsten Mina meddelanden.

Mer information om digitala brevlådor och Mina meddelanden finns på https://www.digg.se/digital-post/privatperson

Registerutdraget är kostnadsfritt. Observera att det kan ta upp till en månad innan du får ditt registerutdrag, oavsett leveranssätt. 

Gör så här

Det finns olika alternativ för att ansöka om registerutdrag:

 • Logga in med din svenska e-legitimation via länken ”Registerutdragsansökan till SCB” och beställ ditt registerutdrag. Observera att du även måste vara ansluten till e-tjänsten ”Mina meddelanden” för att kunna få utdraget levererat elektroniskt. Tänk på att filens storlek kan överstiga 100 Mb.
  Registerutdragsansökan till SCB
 • Mejla SCB:s kontaktperson om att du vill ha ett registerutdrag från SCB. Var noga med att ange ditt fullständiga namn och personnummer. Observera att du måste ha e-legitimation för att kunna få utdraget levererat elektroniskt och vara ansluten till e-tjänsten Mina meddelanden.
 • Skriv ett brev om att du vill ha ett registerutdrag från SCB. Var noga med att ange ditt fullständiga namn, personnummer samt kontaktuppgifter. Posta brevet till:
  Statistiska centralbyrån
  Registrator
  701 89 Örebro

Registerutdrag för barn

När det gäller barn under 15 år, som inte kan förväntas förstå vad det innebär, ska vårdnadshavaren/vårdnadshavarna istället göra beställningen. Vill du/ni som vårdnadshavare ha ett registerutdrag för ditt/ert barn behöver du/ni skriva ut blanketten, fylla i den och posta.

Ansökan om registerutdrag för vårdnadshavare till barn under 15 år (pdf)

Registerutdrag för Skolverkets räkning

SCB har även hand om registerutdrag från de flesta av Skolverkets statistikregister.

Gör så här

Logga in med din e-legitimation på "Registerutdragsansökan ur Skolverkets register hos SCB" och beställ ditt registerutdrag. Observera att du måste ha e-legitimation för att kunna få utdraget levererat elektroniskt och vara ansluten till e-tjänsten Mina meddelanden.

Registerutdragsansökan ur Skolverkets register hos SCB

Kontakta oss

Lotta Voss

Telefon
010-479 66 86
E-post
lotta.voss@scb.se

Henrik von Hofsten

Telefon
010-479 68 59
E-post
henrik.vonhofsten@scb.se